Daypay 

Daypay är ett av de flertal lånegivare som erbjuder smslån i Sverige. De är dock inte så välkända eftersom de inte satsat lika hårt på marknadsföring som många av konkurrenterna, men faktum är att detta faktiskt var ett av de första som fick sitt tillstånd beviljat av Finansinspektionen, så Daypay är helt klart ett seriöst och bra företag!

Daypay

Några andra saker som förutom det här med marknadsföringen, skiljer Daypay från konkurrenterna, är bland annat att:
De inte tar någon kreditupplysning via UC om man lånar mindre än 11 000 kronor. Detta är förstås en fördel för alla som vill hålla antalet UC förfrågningar nere i den mån det går, för många av konkurrenterna tar en UC direkt, oavsett belopp som ska lånas.

Betalningsanmärkningar inte nödvändigtvis behöver betyda att man får avslag på sin låneansökan. Så är det ju hos många lånegivare, men Daypay kan alltså räknas som en lite mer ”liberal” lånegivare som inte avslår låneansökningar bara för sådana småsaker!


Att man erbjuder olika löptider beroende på beloppet som lånas. Lånar man mellan 11 000 och 13 000 kronor, måste löptiden vara 1 år, exempelvis. 5 år är dock den längsta möjliga löptiden, som enbart erbjuds för vissa specifika lån.

Detta är en skillnad mot de flesta andra lånegivare som låter låntagaren själv ange vilken löptid man skulle vilja ha på lånet. Dock måste vi medge att de löptider som anges av Daypay faktiskt är vettiga och de som en ansvarsfull låntagare ändå borde ha valt, men visst är Daypays lån på grund av detta något mindre flexibla än konkurrenternas.

Vem kan då ta ett lån av Daypay?

För att kunna få lån av Daypay måste man vara minst 20 år gammal, samt sakna skulder hos Kronofogden så klart. Låntagaren måste dessutom vara folkbokförd i Sverige och ha en fast inkomst. Hur hög denna inkomst behöver vara varierar dock beroende på hur mycket man vill låna. Ju större lån, desto större bör även inkomsten man har vara, helt enkelt. Dock har man angett 100 000 kronor som den lägsta årsinkomsten för att lån ska bli beviljat, men det är inte helt klart för hur stora lån detta gäller.

Ansöker om ett lån av denna lånegivare gör man på smidigast möjliga sätt via deras hemsida.