Telefonlån

Med så kallade telefonlån menas lån som man kan ta via telefonen, antingen genom att ringa en lånegivare, men även genom att skicka ett sms till lånegivaren. Detta gör att så kallade telefonlån även kan kallas för smslån eller meddelandelån, men även för snabblån och liknande. Det rör sig helt enkelt om en speciell lånetyp, som skiljer sig från andra lån som man kanske tagit förr, på flera olika sätt:
För det första är som sagt ansökningsförfarandet enklare, så man kan ansöka om lånet även per telefon om man vill det, men även via Internet genom att fylla i ett kort ansökningsformulär.

telefonlån

Ta ett telefonlån

För det andra är beloppen man kan låna i regel begränsade. Du kan med andra ord inte låna hur mycket du vill som ett telefonlån, utan det rör sig för det mesta om belopp mellan 500 och 12 000 kronor. Telefonlån kan därför inte sägas passa dem som vill låna stora belopp.


Kortare löptid

Telefonlånen har även en kortare löptid än många andra lån, som man kanske kan betala av på under flera år. Det kan man dock inte med telefonlån, då de brukar ha en löptid på 30, 60 eller 90 dagar i de flesta fall (vissa andra löptider kan dock också förekomma, men detta är som sagt de vanligaste löptiderna), så den som tar ett av dessa lån måste vara beredd på att lånet ska betalas tillbaka betydligt snabbare än vad man kanske är van vid.

Telefonlånemarknaden är dock enormt stor, och därmed även väldigt konkurrensutsatt, vilket betyder att prisskillnaderna är väldigt stora bland dem som erbjuder dessa lån. Därav är det att rekommendera att alla som tar dessa lån jämför priser på de olika lånealternativ som de har att välja mellan ordentligt innan de ansöker om ett telefonlån. Detta kommer nämligen att hjälpa till med att hålla kostnaderna för dessa lån nere.